A salátán túl…

Nóri gomolyatúrója és a Sangreal.

Beszerzőkörútjaim alkalmával mindig megkérdezem a termelőket, hogy ők milyen ételekhez használják az olíva olajat?

Rengetegféleképpen, általában ez a válasz és csak sorolják és sorolják, mint Gombóc Artúr a csokoládé fajtákat. Ezért arra gondoltam, hogy indítok egy sorozatot arról, hogy milyen ételekhez ajánlom az áruházban található olajakat, mi mindent lehet még finomabbá, ízletesebbé varázsolni velük.

Van egy kedves ismerősöm, dr. Székely Nóra, aki az orosházi Pipitér Sajtműhely sajtkészítő mestere. Nóri isteni finom sajtokat és joghurtokat készít saját teheneik tejéből. Műhelyében tartottunk egy kóstolót, hogy eldöntse, hogy melyik olaj illik a legjobban a termékeihez. Nóri választása az Oliveritől a Sangrealra esett.

Legutóbbi találkozásunkkor örömmel újságolta, hogy a képen látható snidlinges gomolyatúró golyókat a kiválasztott olajjal varázsolta még ízletesebbé. Az elkészült túróból labdácskákat formázott, amiket snidlinggel, sóval, borssal és egy csipet piros paprikával fűszerezett. Megszórta pirított tökmaggal és finoman megöntözte olíva olajjal.

Egyszerű és nagyon ízletes!

Ha kipróbáltad, várom a véleményedet a bejegyzés alatt!

Előző bejegyzés

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük